Otsikkobanneri - LinkedIn ja some työnhaussa

Tämä moduuli perehdyttää sinut LinkedIn-verkkoyhteisöpalveluun, joka toimii kiinnostavana osaajatietokantana urapolun eri vaiheissa. LinkedIn on toimiva somekanava proaktiivisessa työnhaussa, piilotyöpaikkoja kartoittaessa sekä mielenkiintoisten tahojen kanssa verkostoituessa. Löydät moduulista vinkkejä ja työkaluja vakuuttavan LinkedIn-profiilin luomiseen sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen oman asiantuntijuuden näkyväksi tekemiseen. Moduulin lopusta löydät syventävää lisämateriaalia LinkedInin käytöstä ja oman osaamisen brändäyksestä.

LINKEDIN - PALJON MUUTAKIN KUIN PELKKÄ TYÖNHAKUKANAVA

LinkedIn on paljon enemmän kuin vain työnhakukanava. Se on sosiaalinen verkosto ammattilaisille, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ja välineitä verkostoitumiseen, henkilöbrändin rakentamiseen, asiantuntemuksen jakamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Se on tehokas työkalu, joka voi avata uusia mahdollisuuksia työmarkkinoilla ja edistää urakehitystä. LinkedInistä on työnhakijalle ja asiantuntijalle lukuisia hyötyjä:

1. Oman profiilin rakentaminen huolellisesti oikeanlaista sanastoa viljellen voi parhaassa tapauksessa johtaa siihen, että sinun ei tarvitse etsiä, vaan sinut löydetään! 

2. Aktiivisuudella voit lisätä näkyvyyttäsi, tuoda esille osaamistasi ja luoda näin positiivista ammatillista brändiä.

3. LinkedIn on ehdoton väline verkostoitumiseen muiden ammattilaisten ja kiinnostavien organisaatioiden kanssa. Verkostojen kautta näkymät työmarkkinoiden mahdollisuuksista laajentuvat ja ammatilliset kontaktit voivat olla avainasemassa työnhaussa ja uralla etenemisessä. Verkostot voivat osoittautua todella hyödyllisiksi myös tulevassa työssäsi.

4. LinkedInin ajankohtaista keskustelua seuraamalla ja siihen aktiivisesti osallistumalla pysyt ajan tasalla alasi kehityksestä ja tapahtumista.

5. Mikäli myyt omaa osaamistasi, palveluitasi tai tuotteitasi, on LinkedIn yksi mitä mainioin markkinapaikka lisätä näkyvyyttä ja myyntiä.

On tärkeää, että olet läsnä ja aktiivinen LinkedInissä muulloinkin kuin pelkästään työnhakutilanteessa - jo opiskeluaikana ja myös työssä ollessasi. LinkedInissä käydään paljon työelämään, rekrytointiin ja työnhakuun liittyvää keskustelua, joten sitä seuraamalla pysyt melko hyvin ja automaattisesti ajan tasalla työelämän ja työnhaun muutoksista ja trendeistä. Keskustelua seuraamalla ja siihen osallistumalla ylläpidät ja kehität siis jatkuvasti myös työnhakutaitoja silloinkin, kun et itse juuri sillä hetkellä ole työnhaussa. Nykyisessä työelämässä aika harva on siinä tilanteessa, että pystyy täydellisesti luottamaan työn pysyvyyteen. Aktiivisuus LinkedInissä on siis satsausta ja varautumista tulevaisuuteen. Pysyt ajantasalla siitä, miten töitä haetaan ja verkostot ovat jo valmiiksi luotuina, jos niille tulee käyttöä työnhakumielessä. Tämä helpottaa ja säästää aikaa huomattavasti, sillä on kova homma lähteä rakentamaan profiilia ja verkostoja tyhjästä, mikäli yllättävä tilanne eteen tulee. Ole siis fiksu ja toimi ennakoiden tässäkin asiassa!

KOLME OLENNAISTA ASIAA LINKEDINISTÄ - OTA HALTUUN!

LinkedInin hyödyntämisessä kannattaa ottaa alla olevat vinkit kokonaisvaltaisesti haltuun. Perehdy vetovoimaisen profiilin rakentamiseen, ammatilliseen verkostoitumiseen sekä aktiiviseen, henkilöbrändiä rakentavaan toimimiseen somessa. Nämä osa-alueet vaikuttavat löydettävyyteesi ja tukevat hyvin proaktiivista työnhakuasi. 

Alla olevasta "LinkedIn haltuun" -muistilistasta löydät perusteelliset vinkit ja ohjeet oman profiilisi täyttämiseen, laajan ammatillisen verkoston kasvattamiseen, aktiivisuuteen sekä työnhaun tehostamiseen LinkedInin avulla. Ota täytettäväksesi alla oleva kattava muistilista asioista, jotka kannattaa laittaa LinkedInissä ajan tasalle:

Täytettävä PDF-tiedosto: LinkedIn-muistilista

LINKEDIN PROAKTIIVISEN TYÖNHAUN VÄLINEENÄ

Vaikka LinkedIn ei ole perinteinen työnhakusivusto, se on myös työnhakijalle todella tehokas toiminta-alusta: voit saada suoria työtarjouksia, tehdä yritys- ja työpaikkahakuja, asettaa hakuvahteja sekä hakea työtehtäviä suoraan LinkedIn profiililla. Urapolun kaikissa vaiheissa LinkedIn on erinomainen ammatillisen verkostoitumisväline ja keskustelujen alusta. Seuraavan tehtävän avulla voit kartoittaa piilotyöpaikkoja sekä suunnitella, mitä organisaatioita lähestyt seuraavaksi ja miten:

Täytettävä PDF-tiedosto: Seuraa ja verkostoidu

Kuva puhelimesta ja eri some-palveluista

OMAN ASIANTUNTIJABRÄNDIN LUOMINEN SOMESSA

LinkedInissä voit esitellä laajasti ja monimediaisesti osaamistasi ja ammatillisia kiinnostuksen kohteita, sekä muun muassa saada suosituksia entisiltä esihenkilöiltä, työkavereilta, opinnäytetöiden ja harjoittelujen ohjaajilta. LinkedIn-profiili kannattaa pitää ajan tasalla ja samassa linjassa niin työnhakuasiakirjojen kuin muiden käyttämiesi somepalveluidenkin kanssa. Huomaathan, että työnantajat tekevät nykyisin rekrytointikampanjoita kaikissa keskeisissä somekanavissa. Hyödynnä alla olevaa tehtävää oman henkilöbrändisi rakentamisessa: millaisena asiantuntijana ja osaajana haluat jäädä mieleen ja miten lähdet tuomaan osaamistasi esille?

Täytettävä PDF-tiedosto: Sinun henkilöbrändisi

SYVENTÄVÄ LISÄMATERIAALI

Käytännön vinkkejä LinkedInin ja muiden somekanavien haltuunottoon saat seuraavista webinaaritallenteista:

Linkki webinaaritallenteeseen: Osaamisen konkretisointi

Syventäviä sisältöjä verkossa:

Jatka matkaasi materiaalipankissa alla olevia bannereita klikkaamalla:

Linkki moduuliin 1 - Proaktiivinen työnhakuLinkki moduuliin 2 - Oma osaaminen ja urapolkuLinkki moduuliin 3 - LinkedIn ja some työnhaussaLinkki moduuliin 4 - Työnhaun asiakirjatLinkki moduuliin 5 - Haastattelusta työsuhteeseen